Website Boombuzztic wordt vernieuwd!
28 november 2011
6 basis tips voor als je met twitter wilt beginnen
17 september 2012

Online Marketing Is Pure Topsport

De wereld wordt tegenwoordig gedomineerd door online en mobiele toepassingen en applicaties. Voor een Online Marketeer is het lastig om focus te hebben op dat wat echt belangrijk is voor het behalen van resultaten. Elke dag hoor en lees je over succesverhalen, nieuwe tools en revolutionaire applicaties die jou het werk uit handen zullen nemen. Of in elk geval makkelijker kunnen maken. Daarom ziet Boombuzztic Online Marketing als pure topsport: onze 6 tips.

1. Ambitie en doelen
Als je succesvol wilt worden zal je zowel in Online Marketing als in topsport jezelf doelen voor ogen moeten stellen, en je moet de ambitie hebben om die doelen kosten wat kost te behalen. Falen is geen optie, alleen het succes telt. Bij de succesvolle E-commerce bedrijven heerst er een topsport klimaat, eentje waar je altijd onderdeel van het team bent. Heb je geen ambitie en kan je jezelf niet er niet toe zetten om doelen te behalen dan zal je geen succes hebben in Online Marketing.

2. Trainen en jezelf blijven verbeteren
Je kan niet stil blijven zitten en denken dat je met je huidige kennis en ervaring er wel komt. De Online wereld veranderd met de dag en continue is er een enorme bak aan kennis dat via blogs, seminars, trainingen en experts de wereld in wordt ‘geshared’. Gebruik die informatie om jezelf en je team continue te verbeteren, jullie kunnen geen genoegen nemen met minder: net als topsporters.

3. Gezond leven
Moeten topsporters goed op hun dieet letten, genoeg rust pakken en vooral veel rusten, zo moet je als Online Marketeer ook gezond leven. Zorg voor een prettige werkplek en -omgeving. Het team waarin je werkt moet op elkaar ingespeeld zijn. En je moet beloond worden naar prestatie. Heb vooral veel plezier, je moet ook afzien, en geniet van succes.

4. Pieken
De implementatie van een nieuwe tool of CMS, het wijzigen van je url structuur, een verhoogde vraag naar jouw producten of diensten of de deadling van een Affiliate Marketing campagne: Iedereen heeft zo zijn piekmomenten. Een topsporter werkt toe naar grote toernooien om daar het goud te pakken, vergelijkbaar met Online Marketeers. De spanning stijgt naarmate de deadline nadert, gebruik die adrenaline om nog beter te presteren. Zorg er samen met je team voor dat iedereen rondom jullie hetzelfde doel heeft en niets anders wil dan de deadline te halen.

5. Evalueer en leer
Het verschil tussen goud en zilver in de topsport is klein. Heb je zilver, dan moet je evalueren en proberen om ervan te leren om straks voor het goud te gaan. In Online Marketing voer je tests uit, worden projecten gerealiseerd, ben je bezig met conversie optimalisatie en probeer je zoveel mogelijk kwalitatieve bezoekers naar je website te halen. Al deze en nog veel meer acties moet je keer op keer evalueren zodat je kunt leren van je fouten. Doe je dit niet, dan pak je nooit het goud.

6. Vier je overwinningen en successen
Het afronden van een project, een succesvolle implementatie, je KPI’s behalen en Awards winnen; allemaal succes die kan en ook moet vieren. Het is het afronden van een periode waarin je met je team intensief werkt waarna de ontlading volgt. Een bedrijf wat successen niet viert zal een groot verloop in personeel zien omdat die zich niet gewaardeerd voelen. Als een topsporter goud wint op de Spelen gaat ie toch ook niet met de schouders naar beneden naar de kleedkamer? Nee, die viert dat met het hele team, van fysio tot koffiedame, van conditietrainer tot mental coach.

Boombuzztic biedt complete online marketing oplossingen voor uw organisatie. Kennis van online marketing zal een van uw beste investeringen zijn en kan de koers van uw bedrijf veranderen. Boombuzztic biedt gerichte, online marketing oplossingen, die speciaal worden ontworpen voor uw bedrijf. Meldt u nu direct aan voor een Training Online Marketing of informeer vrijblijvend. We hopen u snel te kunnen trainen.

Lars Sang Mo Boom
Lars Sang Mo Boom
Werken in het bedrijfsleven heeft mij het inzicht gegeven in waar ik echt goed in ben en waar ik ontzettend gelukkig van word. Dat dit prachtige samen smelt met mijn talenten maakt het des te mooier dat ik dit mooie werk mag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.