12 websites waar je gratis kan leren programmeren
15 september 2015
Behoefte aan digitale kennis en schaarse toptalenten eindelijk beantwoord
22 september 2015

Een “virtueel klaslokaal” voor studenten overal

Een school met geen tafels en stoelen, zie je het al voor je? Het komt steeds dichterbij! Internet en technologie ontwikkelt zich in rap tempo en scholen experimenteren met innovatieve snufjes in en om een klaslokaal. Zo ook een virtueel classroom wat een uitbreiding is van het fysieke schoolgebouw.

Op de Harvard business school is er een nieuwe virtuele klas te vinden met een giga torenhoge digitaal scherm dat zich uitstrekt van wand tot wand, gevuld met de live video-feeds van (maximaal) 60 leerlingen die op de les zijn afgestemd in geplugged vanuit hun computers.

Dit futuristische klaslokaal, gehuisvest in een tv-studio ongeveer 3 km van de campus vandaan, ziet eruit alsof je een gigantische videoconferentie bijwoont.

Studenten kunnen vragen stellen of reageren op de andere studiegenoten. De docent kan klassikaal een lezing geven, of zelfs één op één met een student aan de slag gaan.

Uit recente testen hebben zelfs oud studenten vanuit Thailand, Nieuw- Zeeland en de Filippijnen vanuit de woonkamer kunnen inloggen om een virtueel lesprogramma bij te wonen.

Lees hier originele artikel.

Lars Sang Mo Boom
Lars Sang Mo Boom
Werken in het bedrijfsleven heeft mij het inzicht gegeven in waar ik echt goed in ben en waar ik ontzettend gelukkig van word. Dat dit prachtige samen smelt met mijn talenten maakt het des te mooier dat ik dit mooie werk mag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.