VACATURE: Onderwijsvernieuwers gezocht
30 juni 2016

Werksessie ‘drones in de klas’ maakt veel los bij Koning Willem 1 College in Den Bosch

drones in de klas boombuzztic lars sang mo boom 03Tijdens een werksessie op het Koning Willem I College in Den Bosch gingen wij met 25 medewerkers in gesprek over het nut van drones in hun onderwijs. De sessie kreeg als titel ‘Drones als onderwijsvernieuwer?” en zorgde vanaf het begin voor levendige gesprekken.

Verwonderd

De weken voorafgaand aan deze werksessie hadden wij een begin gemaakt aan een drone project voor het KW1C. Deze wilden we graag tijdens deze sessie met de groep verder ontwikkelen. Om het een en ander aan emoties op te wekken vertelden namen we de groep allereerst mee in de wereld van drones. Ook demonstreerden we 2 types, een DJI Inspire 1 en een race drone (video) met FPV bril. Deze video van Intel maakte (zoals gehoopt) veel los van de groep. Op de vraag “Waar denk je nu aan bij ‘drones’?” kwamen antwoorden als “wat mooi”, “het is eigenlijk een hele show”, “wat veel tegelijk”, “ik ben verwonderd” (dit vonden wij de mooiste!) en “je kunt ze divers inzetten”.

Het zorgde voor een prachtig vervolg van de sessie waarbij dieper ingingen op de verschillen disciplines die bij drones komen kijken en welke taken daarbij passen. Wat opviel was de out-of-the-box manier van denken van de groep waardoor de meest wilde dingen genoemd werden. Dit werkte enorm aanstekelijk! En het allermooiste was nog wel dat ze volop kansen zagen en er graag mee aan de slag wilden gaan.

(lees hieronder verder)

Feedback

Bij het delen van het concept-project ontvingen we zoveel nuttige feedback dat we er het whiteboard bij moesten pakken. Wellicht kwam het ook wel doordat we niet alleen maar positieve ontwikkelingen deelden, maar ook punten waar we nog tegenaan lopen. Waar wij dachten dat sommige van onze wensen lastig zouden worden kregen we direct medewerking van de collega’s. De feedback omvatte ook een aantal duidelijke aandachtspunten die goed te verwerken zijn en waar we de komende tijd mee aan de slag gaan.

Drones in de klas iets voor u?

De vorderingen van dit project zullen we met u delen en hopelijk kunnen wij over enkele weken met u delen dat we met dit project aan de slag zijn gegaan. Mocht u inmiddels nieuwsgierig zijn geworden, neem dan gerust contact met ons op. En wellicht blijkt dat drones in de klas ook bij u een nuttige toevoeging kunnen zijn op uw onderwijs.

Lars Sang Mo Boom
Lars Sang Mo Boom
Werken in het bedrijfsleven heeft mij het inzicht gegeven in waar ik echt goed in ben en waar ik ontzettend gelukkig van word. Dat dit prachtige samen smelt met mijn talenten maakt het des te mooier dat ik dit mooie werk mag doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.