Drones in de klas

Door de snelle opkomst van technologie als onderdeel van de huidige arbeidsmarkt zijn leerkrachten en docenten op zoek naar manieren om de leerlingen en studenten hiermee in contact te brengen. Bedrijven zoeken steeds meer naar nieuwe medewerkers die enige affiniteit met technologie hebben en het liefst ervaring hebben in het gebruik. Als school voelt u zich verplicht om hier een passende oplossing voor te ontwikkelen om zo de 'medewerkers van de toekomst' op te leiden. Maar hoe doet u dat? En hoe stoomt u uw medewerkers hiervoor klaar? Waar te beginnen? En hoe pakt u dat aan? Wij helpen!

Creatief met drones in het onderwijs

Boombuzztic heeft al enkele jaren ervaring met het ontwikkelen van vernieuwende onderwijsconcepten en het gebruik hierbij van nieuwe technologieën. Wij richten ons hierbij op drone technologie omdat dit tot de verbeelding spreekt en veel tastbare toepassingen kent. Bovendien zijn drones als eindproduct ontzettend leuk om mee te werken en is samenwerken een belangrijke manier om tot resultaat te komen. Boombuzztic heeft een aantal concepten ontwikkeld waarmee onderwijsinstellingen in het basisonderwijs, VMBO, MBO en HBO kennis kunnen maken met drones en nuttige advies krijgen over hoe deze technologie duurzaam in het onderwijs te gebruiken.

- Voor leerlingen/studenten

- Voor docenten/bestuurders

- Als speciale activiteit

Pakket 1: Voor leerlingen/studenten

Op een speelse, informatieve en creatieve manier vertellen wij de komende maximaal 1,5 uur over deze baanbrekende technologie. Hoe werken drones, wat doen ze en wat kan je er allemaal mee? We zetten de klas in groepen aan het werk waarin ze samen met ons nadenken over hoe drones in te zetten om de wereld te verbeteren of leuker te maken. Gebruik maken van papier/stiften, iPad's, Apps, etc is allemaal toegestaan! U zult zien dat ze met de meest verrassende ideeën komen! We werken in de klas of aula, maar buiten kunnen we ook zelf vliegen met kleine en grote drones. Tegen een meerprijs verzorgen we ook bouwmaterialen zodat ze eigen drones kunnen bouwen.

Vraag offerte aan

Pakket 2: Voor docenten/bestuurders

Een veelgehoorde vraag is "Drones zijn leuk, maar hoe kunnen wij er gebruik van maken in ons onderwijs?". Een niet meer dan logische vraag, want ja, velen zien het als speelgoed, of 'leuk'. Dat terwijl drones inmiddels een belangrijke wereldwijde industrie aan het worden zijn waar miljarden in omgaan en er steeds meer nuttige toepassingen bekend worden. Tijdens deze maximaal 3 uur durende interactieve sessie nemen wij u mee in de wereld van drones en zullen wij u prikkelen en inspireren. We gaan het gesprek met u aan over hoe drone technologie kan worden geïntegreerd in lesbrieven, kwalificatiedossiers en curricula. Na afloop kunt u hier direct mee aan de slag.

Vraag offerte aan

Pakket 3: Als speciale activiteit

Elke school heeft tijdens een schooljaar wel een thema-, activiteiten- of introductie week. Drones maken elk evenement leuker vanwege het futuristische karakter en het feit dat er met de drones gevlogen kan worden. Wij zorgen voor een veilige vliegomgeving en nemen de mooiste drones mee waarmee gevlogen kan worden. En voor een snelheidselement kunnen wij ook een complete drone race verzorgen met enkele van Nederlands beste drone race piloten. Daarnaast verzorgen we een lezing rondom een door u gekozen thema en kunnen we ook leuke prijzen verzorgen. Boek ons voor een dagdeel, hele dag of zelfs langer. O.a. ROC Mondriaan, Albeda College en de T-Mobile Digital Campus zijn u voorgegaan!

Vraag offerte aan

5 redenen om in de klas met drones aan de slag te gaan

1. Wekt nieuwsgierigheid op

2. Is interactief

3. Is multidisciplinair

4. Sluit naadloos aan op 21st Century Skills

5. Levert een concreet eindresultaat op

En het is natuurlijk helemaal van deze tijd en super leuk om mee bezig te zijn!