ROC Mondriaan, Den Haag
1 oktober 2014
NHTV, Breda
7 mei 2012
Show all
  • Uitdaging:Studenten begeleiden en trainen op het gebied van digitale media
In 2014 is Boombuzztic onderdeel geweest van het onderwijsconcept Topclass. Initiatiefnemer CTBE wilde hiermee MBO toerisme studenten de mogelijkheid bieden om naast het onderwijsprogramma een educatief programma te volgens dat gericht is op het bijbrengen van praktijkervaring. Aan het einde van het traject moesten de studenten een marketing- en communicatieplan hebben geschreven en gepresenteerd voor een voor hun specifieke doelgroep. De derde betrokken partij was Reiswerk.

Het programma vond voor een deel plaats in een Nederland en een deel op Curaçao. Om hieraan mee te kunnen doen konden studenten een video pitch insturen die duidelijk moest maken waarom juist deze student mee zou moeten. Natuurlijk wilde iedereen graag naar Curaçao! De uiteindelijk groep bestond uit 14 uiterst gemotiveerde studenten.

De kickoff vond plaats tijdens de Vakantiebeurs 2014 in Utrecht. De weken er na deden de studenten onderzoek naar hun doelgroep en moest de basis van hun plan gereed zijn. De week op het eiland werd besteed aan het bezoeken van ondernemers en toeristische bedrijven. Boombuzztic hielp de studenten bij het gebruiken van hun smartphones, camera's en andere digitale middelen om content te maken en verhalen te vertellen. Het uiteindelijke plan moest namelijk worden voorzien van een promotievideo. Vrijwel geen van de studenten had nog ervaring met het maken van video's.

Na terugkomst in Nederland hebben de studenten hun plan en video afgemaakt en gepresenteerd tijdens een speciale bijeenkomst. Hier waren hun docenten en vakmensen uit de toeristische branche bij aanwezig waaronder de voorzitter van de ANVR Frank Oostdam en directeur van het CTBE Edward Suares. We kijken met de hele organisatie terug op een uiterst geslaagd project en hopen hiermee duidelijk te hebben gemaakt dat deze manier van onderwijs van meerwaarde is.

Nieuwsbericht TravelPro

Reiswerk Topclass succesvol afgesloten

Nieuwsbericht ROC Midden Nederland

Mooie eindpresentatie Topclass Curacao!

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?

Wij komen graag met u in gesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken.